A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Vizoviczkinál is súlyosabb büntetést kaptak az általa megvesztegetett főrendőrök


Csütörtök délelőtt hirdetett ítéletet a Fővárosi Törvényszék Vizoviczki László és 21 társa vesztegetési ügyében. Azaz nem mindegyikükében, Vizoviczkit hét másik vádlottal együtt már 2020-ban elítélték, ők ugyanis beismerték bűnösségüket. Vizoviczki 7 és fél év börtönt kapott, társaira szabadságvesztést, vagyonelkobzást, pénzbüntetést és ezek kombinációit szabták ki.


A folytatólagosan elkövetett hivatali vesztegetés, minősített adatokkal való visszaélés és más bűncselekmények miatt indított eljárásnak azonban ezzel nem lett vége, az csak most derült ki, hogy mi lesz a – bűnösségét többnyire tagadó – másik 13 vádlott sorsa.

Köztük vannak azok a magas rangú rendőri vezetők, akik a vád szerint többször kenőpénzt fogadtak el Vizoviczki embereiről azért, hogy az ő szórakozóhelyeit békén hagyják, a rivális éttermeket, diszkókat és bárokat viszont próbálják meg ellehetetleníteni.

K. Attila korábbi rendőrőrnagyot, a BRFK korábbi felderítő nyomozóját, az ügy másodrendű vádlottját egyebek mellett vesztegetésben, befolyással üzérkedésben, személyes adattal való visszaélésben találta bűnösnek a bíróság, ezért 9 év fegyházra, 10 év közügyektől eltiltásra és 110 millió forint vagyonelkobzásra ítélte úgy, hogy nem bocsátható szabadlábra, de az előzetesben töltött időt beleszámítják a büntetésbe.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések