A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Több százezren tüntettek Madridban az egészségügy helyzete miatt


Egészségügyi dolgozók és támogatóik százezrei tüntettek vasárnap Madridban a konzervatívok vezette regionális kormányzat egészségügyi politikája ellen, jelentette a Reuters. 

A madridi kormányzatot a koronavírusjárvány kirobbanása óta komoly bírálatok érik, mert a válsághelyzet nyilvánvalóvá tette, milyen munkaerőhiány alakult ki a kórházakban és szakrendelőkben. A vasárnapi tüntetés résztvevői szerint a konzervatív vezetés a közegészségügyi ellátás kárára kedvez a magánegészségügyi szolgáltatóknak.

Spanyolországban a regionális kormánnyzatok rendelkeznek az egészségügyi források java fölött. Izabel Diaz Ayuso, a madridi regionális kormány jobboldali vezetője tagadja, hogy a magánegészségügy érdekében verné szét a közegészségügyi ellátást. "Hiszünk a közegészségügyben" - írta szombaton a Twitteren, de a tiltakozókat ez nem győzte meg.

Bernie's Tweets on Twitter: "SPAIN - Madrid. Healthcare is collapsing all over the West. But your media won't show you this.3 weeks to flatten the curve, instead they flattened life as you knew it!This is the new normal, until the people decide it isn't.We hear you Spain 🔥 pic.twitter.com/GM8e69vIJY / Twitter"

SPAIN - Madrid. Healthcare is collapsing all over the West. But your media won't show you this.3 weeks to flatten the curve, instead they flattened life as you knew it!This is the new normal, until the people decide it isn't.We hear you Spain 🔥 pic.twitter.com/GM8e69vIJY



"Csökkentették a fizetésünket ahelyett, hogy megemelték volna. Belerokkanunk a munkába, és nem kapunk semmilyen támogatást. A kihalás fenyeget minket" - nyilatkozta a Reutersnek a 61 éves Lilian Ramis, a madridi El Molar egészségközpont rangidőse.

A hírügynökség beszámolója szerint a tiltakozók teljesen megtöltötték a Plaza Cibeles környékét a belvárosban. A szervezők egymilliós, de még a hatóságok is 250 ezres tömegről beszéltek.

A madridi mellett az ország északinyugati részén, Santiago de Compostellában is több tízezres demonstrációt tartottak az egészségügyi dolgozók, azon a rendőrség becslése szerint húszezren vettek részt.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések