A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Szörnyű végjátékra számít Ukrajnában a CIA volt tanácsadója


A tények objektív vizsgálatának fényében elkerülhetetlen az orosz győzelem, véli James G. Rickards.

Továbbra is Ukrajna összeomlására számít James G. Rickards, a CIA egykori stratégiai tanácsadója, aki már korábban is arról írt, hogy Kijevnek óriási veszteségei vannak. Mint akkor írta, az ukránok 8-szor, 10-szer annyi katonát veszítenek, mint az oroszok.

A volt CIA-tanácsadó most egy újabb véleménycikket írt a háborúról, amiben szintén arról értekezett,

hogy „fenntarthatatlanok” az ukránok veszteségei.

Állítása szerint a hiteles jelentésekből az látszik, hogy 500 ezer fő körül lehetnek Kijev veszteségei, a 100 ezer orosz katonáról szóló veszteségi jelentés viszont túlzó.

Nem hoznak változást a nyugati tankok

Kiemelte, hiába írja azt a nyugati fősodratú sajtó, hogy az amerikai Abrams, a brit Challenger és a német Leopard tankok segítségével Ukrajna győzhet a háborúban, ez nem fog megtörténni.

Kulcsfontosságú lesz Bahmut sorsa

Rickards úgy véli, Bahmut elestével kezdődhet az összeomlás. „Ukrajna egész, 800 mérföld hosszú védelmi vonala elkezd összeomlani akkor, és nem lesz olyan megerősített pozíciójuk, ahova visszavonulhat.

Az ukrán katonák, bármilyen bátrak és kompetensek is, kimerültek, és kezdenek kifogyni az utánpótlásból.”

Mindeközben Moszkva egyre csak fokozza a nyomást, és rengeteg harckocsival, repülővel és tüzérségi eszközzel indítanak offenzívát a következő napokban.

A volt tanácsadó arra is kitért, hogy egyáltalán nem „örül” Oroszország győzelmének, de úgy látja, hogy a tények „objektív vizsgálatának” fényében elkerülhetetlen az orosz győzelem.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések