A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Száz határsértőt kaptak el


Több mint kétszáz migránst sikerült megállítani egy nap alatt a határkerítés Csongrád-Csanád vármegyei szakaszán. Az országban pedig összesen száz határsértőt találtak a rendőrök. Őket visszakísérték a biztonsági határkerítéshez.


Összesen 100 határsértőt tartóztattak fel a rendőrök az országban hétfőn – közölte tegnap az Országos Rendőr-főkapitányság. Csongrád-Csanád vármegyében a járőrök 76 határsértőt találtak Ásotthalmon és Mórahalmon. Bács-Kiskun vármegyében 4 migránst tartóztattak fel Lajosmizsén és Kelebián. De találtak migránsokat Komárom-Esztergom és Pest vármegyében, Tápiószele belterületén 12 fő határsértőre bukkantak.

Ugyancsak hétfőn a határkerítés Csongrád-Csanád vármegyei szakaszán 8 csoportban 217 embert sikerült megakadályozni abban, hogy illegálisan az országba lépjen.

A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésükkor szír, marokkói, afgán és orosz állampolgárnak vallották magukat, azonban ezt semmivel sem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

A szerbiai magyar nyelvű portál, a Pannon RTV pedig arról számolt be, hogy a zord időjárási viszonyok és a rendőrségi akciók miatt lényegesen kevesebb migránst lehet látni Belgrád központjában, de továbbra is érkeznek új csoportok. A legtöbb migráns Afganisztánból érkezik a szerb fővárosba. A lap szerint vannak, akik féltik a biztonságukat, mások azt mondják, nem tartanak a bevándorlóktól. Egy véleményen azonban mindannyian osztoznak: a migránsoknak nem a város központjában van a helyük. A bevándorlókat sok esetben embercsempészek irányítják az útjukon, az útmutatásért több ezer eurót kifizetnek. Céljuk, hogy eljussanak az Európai Unióba ahol jobb életkörülményekre számítanak.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések