A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Karambolban megsérült a Magyar Honvédség repülőgépe


A 24.hu arról ír: február 1-jén az Egyesült Államokban szenvedett balesetet a Magyar Honvédség egyik Dassault Falcon 7x repülőgépe, a 606-os lajstromjelű Falcon az Ohio állambeli Columbus repülőterén ütközött össze egy tartálykocsival.


A lap információit a Honvédelmi Minisztérium sajtóosztálya megerősítette. A tárca szerint a gép felszálláshoz készülődött, amikor ütközött egy földi kiszolgáló járművel. A minisztérium szerint a gép kisebb sérülést szenvedett.

A Falcon február 1-jén repült az Egyesült Államokba a kecskeméti katonai repülőtérről, a látogatás azonban hosszúra nyúlt. A nyilvános repüléskövető oldalak adatai szerint a gép röviddel a landolás után újra mozogni kezdett, de felszállás helyett félreállították. A 606-os gép a helyszíni javítás után csak február 10-én térhetett vissza Magyarországra. Időközben a honvédség másik Falconját is kiküldték a sérült magyar repülőhöz. A 607-es február 4-én, szombaton érkezett Columbusba, és csak 7-én, egy New York közelében beiktatott megálló után tért vissza Kecskemétre.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések