A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Örvendeznek a libsik: Orbán egy molinóra került Erdogannal és Putyinnal egy izraeli tüntetésen


Több százezren tüntettek Tel Avivban, és több tízezer ember tiltakozott Jeruzsálemben, Haifában és Izrael más városaiban is szombat este Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök új kormányának igazságügyi reformja ellen, amely a demonstrálók szerint aláásná a demokráciát. 

A tel-avivi tüntetés egyik óriásmolinóján Orbán Viktor is "felbukkant". 

Orbán Viktor a "From startup nation to shutdown nation” ("Startup-nemzettől a leállított nemzetig") feliratú gigamolinón szerepel Ruholláh Homeini ajatollah, Irán egykori legfelsőbb vezetője, Recep Tayyip Erdoğan török elnök, Netanjahu és Vlagyimir Putyin orosz államfő társaságában - szúrta ki a 444.hu.

A sorosblog szerint az emberek amiatt az igazságügyi reform miatt vonultak utcára, amely gyengítené a legfelsőbb bíróság hatáskörét, korlátozná a bírói felügyeletet és több hatalmat adna az igazságszolgáltatásban a politikusoknak. A tüntetők szerint a reform aláásná a demokráciát.

Oren Ziv on Twitter: "Now in Tel Aviv mass anti government demo pic.twitter.com/wmbSq3smRI / Twitter"

Now in Tel Aviv mass anti government demo pic.twitter.com/wmbSq3smRI

Az igazságügyi reform ellen már február közepén is több tízezren tüntettek országszerte, január végén pedig a demokrácia leépítése és a kisebbségek veszélyeztetése miatt tiltakoztak százezrek Tel Avivban - írják.

A szombat esti tüntetéssel kapcsolatban az izraeli rendőrség azt közölte, hogy mintegy 21 ember tartóztattak le rendzavarás miatt.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések