Hirdessen itt

Oroszország határozottan elítélte a Damaszkusz elleni izraeli légicsapásokat


Az Oroszországi Föderáció határozottan elítéli Izrael Damaszkusz elleni támadásait, a nemzetközi jog durva megsértésének nevezve azokat, és felszólította, hogy hagyjon fel a Szíriai Arab Köztársaság elleni fegyveres provokációkkal – közölte vasárnap Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője.


„Határozottan elítéljük Izrael katonai tevékenységét, amely a nemzetközi jog kirívó megsértése. Határozottan arra szólítjuk Izraelt, hogy hagyjon fel a Szíriai Arab Köztársaság elleni fegyveres provokációkkal, és tartózkodjon az olyan akcióktól, amelyeknek messzemenő következményei lehetnek az egész régióra nézve” – mondta a diplomata.

Hangsúlyozta, hogy a Szíria területén végrehajtott izraeli légicsapások teljességgel elfogadhatatlanok, különösen akkor, amikor számos ország, köztük Oroszország is aktívan segíti az országot a pusztító földrengés következményeinek leküzdésében.

„Egy ilyen rosszindulatú gyakorlat folytatása teljesen elfogadhatatlan, különösen akkor, amikor számos ország, köztük Oroszország is aktívan segíti Szíriát a pusztító földrengés következményeinek kezelésében, mentőket, orvosokat és humanitárius ellátmányt biztosítva” – mondta a diplomata.

Zaharova emlékeztetett arra, hogy a beérkező információk szerint az izraeli légierő február 19-én éjjel Damaszkusz és környékének különböző helyszíneit támadta. Elmondása szerint az egyik rakéta egy sűrűn lakott területen lévő lakóépületbe csapódott, az előzetes adatok szerint öt ember meghalt, 15 pedig megsebesült.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések