A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

"Ördögi kudarc" a német energiapolitika, írta a Twitteren a jogász, 3.000 eurót kell fizetnie


A nemzeti liberálisként ismert Markus Roscher-Meinel kasseli ügyvéd csütörtök reggel egyszerre tűnt felháborodottnak és tanácstalannak - írja a Bennfentes a Freilich Magazin kapcsán.


Ennek oka, hogy Baerbock külügyminiszter (Zöldek) ártalmatlan kritikája miatt 3000 eurót kell fizetnie, mert bűnös a politikus megsértésének bűncselekményében, az StGB 188. §-ában foglaltak szerint. Ez bűncselekmény, amely sértés esetén három évig terjedő szabadságvesztéssel vagy pénzbüntetéssel büntethető.

Roscher-Meinelnek most ilyen bírságot kell fizetnie. 2022 augusztusában a Twitteren bírálta Baerbockot és a német kormány más tagjait egy energiapolitikáról szóló tweetben, "ördögi kudarcnak" nevezve az említett külügyminisztert és kabinetbeli kollégáit.

A hatóságok számára ez a kijelentés elegendő volt a bűnügyi parancs kiadásához. Az ügyvéd lakonikusan kommentálta a Twitteren: "Természetesen fellebbezést nyújtottunk be. Végül is én is büntetőjogi szakjogász vagyok, és ellenzem a joggal való visszaélést a polgárok megfélemlítésére."

Más felhasználók a Twitteren megdöbbentek. "Botrányos. Szóval jobb, ha befogod a szád, bármit is csinálnak Berlinben, hihetetlen" - írta "Faxen Dicke" felhasználó. "Igen, így van. Ha itt elmondod az igazat, kiközösítenek és esetleg megbüntetnek" - mondta Michael H. Mások megdöbbentek: "Ez igaz lehet?"


Markus Roscher 🇩🇪 on Twitter: "Hallo meine fast 31.000 Follower: Findet Ihr das ok, 3.000 € Geldstrafe wegen Politikerbeleidigung (§ 188 StGB), weil ich angeblich Baerbock, Habeck, und Scholz wegen ihrer doppelzüngigen Energiepolitik als „bösartige Versager" bezeichnet habe? #Majestätsbeleidigung https://t.co/BuoLPx0XPi / Twitter"

Hallo meine fast 31.000 Follower: Findet Ihr das ok, 3.000 € Geldstrafe wegen Politikerbeleidigung (§ 188 StGB), weil ich angeblich Baerbock, Habeck, und Scholz wegen ihrer doppelzüngigen Energiepolitik als „bösartige Versager" bezeichnet habe? #Majestätsbeleidigung https://t.co/BuoLPx0XPi

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések