A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Öngyújtógázt szívott, aztán nekiment a rendőröknek – nem dicsérte meg a debreceni ügyészség


Az erőszakos férfinek hivatalos személy elleni erőszak és könnyű testi sértés miatt is felelnie kell.


A rendelkezésre álló adatok szerint február 5-én délután egy 21 éves férfi lakóhelyén azért, hogy bódult állapotba kerüljön, öngyújtók utántöltésére használt tartályból propán-bután gázt inhalált, illetve nagyobb mennyiségű alkoholt is ivott. Ezektől ittas és zavart lett, és agresszívan viselkedett családtagjaival szemben. Mindezek miatt a férfi testvére bejelentést tett a segélyhívó központba, és mentőt kért, azonban a leírt tünetek alapján a Tevékenység-irányítási Központ rendőröket is a helyszínre irányított, hogy biztosítsák a mentősök munkáját – részletezi a Központi Nyomozó Főügyészség keddi közleménye az eset körülményeit.

A küldés alapján egy mentőautó és négy rendőr érkezett a helyszínre, akiket a bejelentő fogadott, míg a férfi a házban tartózkodott. A rendőrök az ingatlan felé indultak, amikor a férfi hirtelen kinyitotta az ajtót, és kirohant a házból, majd megragadta a közelben tartózkodó egyik rendőrt, és eltaszította az útjából. A menekülő férfit a másik rendőr a vállánál megfogta, és próbálta megállítani,

de a férfi szabadulni akart a fogásból, ezért kibillentette egyensúlyából a rendőrt, és nekinyomta a házfalnak a bal vállát még mindig fogó törzsőrmester kézfejét, aki ettől zúzódásos, nyolc napon belül gyógyuló, könnyű sérülést szenvedett.

Ezután a rendőrök testi kényszert alkalmaztak a férfival szemben, megbilincselték, majd kórházba szállították.

Az ügyészség elrendelte az elkövető őrizetét, majd gyanúsítotti kihallgatása után indítványozta letartóztatását. A gyanúsított – döntően személy elleni erőszakos bűncselekmények miatt – többszörösen büntetett előéletű, erőszakos cselekmények miatt felfüggesztett szabadságvesztés hatálya alatt áll, és más szándékos bűncselekmények miatt két további büntetőeljárás is folyamatban van ellene, és a szabálysértési nyilvántartásban is többször szerepel, írta az ügyészség.

A kényszerintézkedésről szerdán dönt a Debreceni Járásbíróság.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések