Holtan találták otthonában a Balassagyarmati Járásbíróság egyik bíráját.


Vasárnap kora délelőtt nagy felbolydulás volt a balassagyarmati Hunyadi utcában - írja a nool.hu. Kilenc óra tájban a járókelők villogó jelzésű mentőautót és a közelben tűzoltókocsit is láttak a Rákóczi úti körforgalmi csomóponthoz legközelebb eső tömbház tövében. Találgatták, mi történhetett. Kiderült,

egy középkorú férfi lakásában történt tragédia. A környékbeliek szerint a bezárt ajtót be kellett törni, így bukkantak rá az áldozatra, akinek az életét már nem tudták megmenteni – meg nem erősített előzetes információk alapján öngyilkos lett.

A nógrádi hírportál vasárnap délelőtt a tűzoltók jelenléte miatt kereste a Nógrád Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság sajtóügyeletét, akik arról tájékoztatták szerkesztőségünket, hogy „ajtónyitás” miatt vonultak ki a Hunyadi utcába.

Néhány órával később további hírek terjedtek el az Ipoly-parti városban. Az egyik helyi portál, az ipolyinfo.com beszámolója szerint a jogász férfit felkészült, szakmáját értő büntetőbíróként ismerték kollégái, míg a halálához vezető okok között a munkájához kapcsolódó konfliktus, illetve egy ehhez köthető családi válság szerepelhetett. A férfi családos ember volt, feleségét és kiskorú lányát hagyta hátra.

Ugyancsak a járási székhelyről származó –

hivatalosan meg nem erősített – információk szerint a Balassagyarmati Járásbíróságon dolgozó férfi munkahelyi viszályának hátterében az állhatott, hogy fontos belső pozícióhoz szeretett volna jutni, ám ez meghiúsult, ezért még a múlt hét második felében beadta a felmondását.

A Balassagyarmati Törvényszék homlokzatán hétfő reggel óta lengeti a szél a fekete zászlót.

A nyugat-nógrádi városban terjedő hírek kapcsán a portál megkereste a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányságot és a Balassagyarmati Törvényszéket is, egyelőre nem kaptak választ a kérdéseikre. Amennyiben friss információhoz jutnak, frissítik az írást.

Ha úgy érzi bajban van! Lelki Elsősegély Telefonszolgálatok 116-123 (Éjjel-nappal, mobilról vagy vezetékesről hívható, mindkettőről ingyenes); Caritas Lelkisegély Telefonszolgálat 06-80-505-503 (Este 6-tól reggel 6-ig, vezetékesről hívható, ingyenes); Kék vonal, gyermek- és ifjúsági telefonszolgálat 116-111 (Éjjel-nappal, vezetékesről hívható, ingyenes)