A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Nyolc év fegyházat kértek Posta Imrére és a társára állam elleni bűncselekmények miatt


Vádat emelt a Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség Posta Imre és hat társa ellen élet és állam elleni, valamint más bűncselekmények miatt. A magukat “Magyarok Felelős Nemzeti Kormányának” hívó radikális csoport vezetőit azért állítják bíróság elé, mert állami vezetők, bírók és politikusok megölésére biztatták a tagjaikat.- írja a 24.hu.


Kovács Katalin, a Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője az üggyel kapcsolatos megkeresésünkre azt mondta, hogy a nyolc év fegyházat és nyolc év közügyektől eltiltást kértek a csoport vezetőjére, és a magát bírói hatalommal felruházó másik főbűnösre előkészítő ülésen történő beismerés esetére. Az ügyész kérdésre elmondta még, hogy a két főbűnös nem ismerte be a bűnösségét és jelenleg bűnügyi felügyeletben van.

Postáék az alkotmányos rend erőszakos megváltoztatására irányuló szervezetet hoztak létre a vádirat szerint. És céljaik elérése érdekében a gyűléseken és az interneten – ahol további tagokat toboroztak – 33 közéleti szereplő megölésére hívták fel követőiket.

A csoport szervezettségére utal, hogy bírói hatalommal ruházták fel a csoport egyik vezetőjét, míg a másik személy feladata a végrehajtó hatalom megszervezése volt és egy új „alkotmányt” is megfogalmaztak. De nem csak emiatt tanulságos ez az ügy.

A vádirat szerint egy Bács-Kiskun vármegyei fiatal pár például zaklatás és kiskorú veszélyeztetése bűncselekményét követte el azzal, hogy nem anyakönyveztették a négy évvel ezelőtt felelős személy nélkül, otthon született gyermeküket, mert tagadták a magyar állam létét.

A szülők ezzel tudatosan nem biztosítottak a gyermekük számára állampolgárságot, társadalmi azonosításra alkalmas, egyúttal ellátásra is jogosító okmányokat és a gyermek védelmében jogszerűen eljáró szakemberekkel való együttműködést is módszeresen és teljesen visszautasították. Ezen sorozatos mulasztásokkal megvalósuló kötelességszegések veszélyeztették kiskorú gyermekük testi fejlődését.

Postáék magatartása odáig vezetett, hogy a gyermek szülei elhitték, hogy az általuk jogtalannak tartott gyámhatósági eljárást képesek befolyásolni és felszólították a hatóságokat, hogy adják vissza a gyermeküket. Az egyik vádlott 2020 júniusában „halálos ítéletet” hirdetett a gyermekvédelmi és ahhoz kapcsolódó büntetőeljárásban eljárók felett, amely felkerült egy videómegosztó portálra, amelyet a szülők elküldtek a hatóságoknak is.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések