A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

New York Times: „Orbán Viktor politikája irányt mutat a fehér nacionalistáknak”


A lap szerint hazánk papíron demokrácia, de a gyakorlatban egypárti állam. 

Vlagyimir Putyin irányításával Oroszország lerohanta a szabad és demokratikus Ukrajnát, írja az amerikai lap véleménycikkének  szerzője, Paul Krugman. Hogyan lehetséges, kérdezi, hogy mégis vannak olyan amerikaiak, akik nem Ukrajnáért szorítanak a véres háborúban? Mint írja, vannak jelentős politikai erők az Egyesült Államokban jobb- és baloldalon egyaránt, amelyek ellenzik az Ukrajnának nyújtott nyugati támogatást, és egyértelműen Oroszország győzelmét szeretnék látni.

Putyin azonban nem az egyetlen külföldi autokrata, akit Amerika szeret, teszi hozzá Krugman. „Orbán Viktor a konzervatívok ikonjává vált, a CPAC konferenciáinak előadója volt.

Orbán politikája irányt mutat mindazoknak, akik azt szeretnék, hogy országuk a fehér nacionalizmus bástyája, papíron demokrácia, de a gyakorlatban egypárti állam legyen.

A mai Republikánus Párt nagy része ezt akarja. Pedig Orbán nem jobboldali személyi kultusz alanya. Hány amerikai konzervatív tudja egyáltalán, hogy néz ki a magyar kormányfő?” – írja a cikk szerzője. Ezzel szemben Putyin személyi kultusz tárgya Oroszországban, és az amerikai jobboldalon is évek óta az, teszi hozzá a szerző.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések