A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Német lap: Soros György méltó a „spekulánsmester” nevére


A magyar származású üzletember szinte minden befektetéssel 20 százalékot vagy annál többet keresett – írta a Die Welt.


A Die Welt nyomtatott számában megjelent cikkében a Bank of America legfrissebb alapkezelői felmérését elemezte, amely a nagybefektetők 2022-es utolsó negyedévi portfóliójáról nyújt átfogó képet.

A felmérésből kiolvasható, hogy sok befektető továbbra is pesszimista, és nagy készpénzarányt tart. De az „igazi profik”, mint Soros György, Warren Buffett és társai, befektetései beváltak.

Soros György valóban méltó a »spekulánsmester« nevére”

– húzta alá a lap.

A lap ismertette, hogy nagy összegű befektetéseket eszközölt a Walt Disneybe, a Teslába vagy a Spotifyba, beszállt a Peloton, az Affirm vagy a Marathon Digital kötvényeibe, indexalapokat vásárolt Európában vagy Kínában, vagy fogadást kötött a Silvergate Capital kriptopénztár ellen.


Soros szinte minden befektetéssel 20 százalékot vagy annál többet keresett eddig

A Spotify még 53 százalékkal is drágult – hívták fel a figyelmet az elemzésben.

Feltűnő, hogy Soros is élt a lehetőséggel, és olyan „kétes értékpapírokhoz nyúlt”, mint a Lyft kötvényei vagy a Peloton papírjai, hogy gyors profitra tegyen szert. Warren Buffett ezzel szemben kicsit óvatosabb volt. Nem nyúlt semmi újhoz, csak három meglévő pozícióját növelte erősen – írta a Die Welt.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések