Hirdessen itt

Nagy Attila Tibor: Akár botrányba is fulladhat az újabb ellenzéki együttműködés


A politikai elemző Donáth Anna jövőértékelőjéről azt mondta: élete eddigi legjobb beszédét mondta el.


A törökországi földrengés és annak politikai következményeiről, valamint a baloldal vezetőinek évértékelő beszédeiről volt szó az M1 és a hirado.hu közös hírháttérműsorában, a 48 perc – Házigazda: Lánczi Tamás című műsorban, amelynek vendége volt Kiszelly Zoltán politológus, a Századvég Politikai Elemzések Központjának igazgatója, Mráz Ágoston Sámuel, a Nézőpont Intézet vezetője és Nagy Attila Tibor politikai elemző.

A hirado.hu összegzése felidézte, több magyarországi ellenzéki párt évértékelőt tartott a hétvégén. Mráz Ágoston Sámuel úgy vélte, hogy
a DK kisgömböcként próbálja felfalni a többi baloldali pártot, amiben elég jól is áll.
Az árnyékkormány eddig nem volt túl sikeres és Gyurcsány Ferenc beszédét „unalmasnak” értékelte a Nézőpont vezetője.

Csaták és botrányok várhatók az ellenzéki térfélen

Nagy Attila Tibor erre úgy reagált, hogy „akár botrányba is fulladhat az újabb ellenzéki együttműködés ebben az évben” – derült ki a cikkből, amely szerint az elemző nagyon sok csatára, nyilatkozatra, ellennyilatkozatra, botrányra számít az ellenzéki pártok egymás közötti kapcsolatában.

A hirado.hu arról is írt, hogy Kiszelly Zoltán álláspontja szerint

a DK legközelebb nem fog belemenni az előválasztásba, inkább elindulnak egyedül,
és azt mondják, hogy aki nem áll mögéjük, az a Fidesszel van. Gyurcsány Ferenc beszédének legfontosabb részeként azt említette, hogy a DK elnöke kétpólusú pártrendszerben kezdett el gondolkodni, amelyben a pártja elfoglalja a baloldalt.

Nagy Attila Tibor szerint Donáth Anna élete addigi legjobb beszédét mondta el, azt viszont megjegyezte, a momentumos politikusnak vigyáznia kell arra, hogy a stílusa ne legyen túl mesterkélt. A politológus úgy vélekedett, a többi pártvezető beszédében nem látta, hogy a Fidesz-szavazókhoz szóltak volna – olvasható az összeállításban.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések