A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Munkahelyén zaklatott egy nőt Dunaújvárosban, letartóztatásba került a férfi


A Dunaújvárosi Járási Ügyészség zaklatás vétsége miatt indítványozta annak a férfinak a letartóztatását, aki munkahelyén zaklatott egy nőt Dunaújvárosban.


A nyomozás adatai szerint a férfi 2021. novemberétől a nő munkahelyén, illetve az előtte lévő parkolóban naponta többször a nő kifejezett kérése ellenére kapcsolatba lépett vele annak érdekében, hogy párkapcsolatot alakítson ki vele. 

A sértett zaklatás vétsége miatt magánindítványt terjesztett elő a férfival szemben, azonban a gyanúsított a büntetőeljárás megindulása, gyanúsítottként történő kihallgatása ellenére sem hagyott fel a nő zaklatásával, ezért a sértett távoltartás elrendelését kérte. 

A bíróság a férfival szemben 4 hónapra elrendelte a távoltartást, amely szerint a gyanúsított a nő lakóhelyétől és munkahelyétől volt köteles magát távoltartani. 

A férfi ezt követően a bíróság által meghatározott magatartási szabályt többször megszegte, a nőt továbbra is kereste a munkahelyén, amelyre figyelemmel a bíróság 50.000,- Ft rendbírsággal sújtotta. A férfi mindezek ellenére továbbra is megjelent a nő munkahelyén.

A gyanúsított a távoltartás szabályait ismételten és súlyosan megszegte, magatartását a sértett kifejezett felszólítása, a nyomozó hatóság vele szemben foganatosított intézkedései ellenére sem hagyta abba, szándéka a sértettel szemben töretlen. A távoltartás szabályainak sorozatos megszegésére figyelemmel a gyanúsított vonatkozásában a bűnismétlés reális veszélye fennáll.

A Székesfehérvári Járásbíróság az ügyészi indítványnak helyt adott és elrendelte a férfi letartóztatását, a döntés fellebbezés folytán nem végleges.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések