A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Morawiecki: Hitler után Németország visszatért a civilizációba, ez az út Oroszország előtt is nyitva áll


A lengyel miniszterelnök szerint „lengyel és európai állami érdek legyőzni Putyint”.


Interjút adott az olasz Corriere della Sera lapnak Mateusz Morawiecki. Ebben először kritikával illette Németországot, Berlin ugyanis szerinte „nyilatkozatokban sokkal több támogatást nyújt Ukrajnának, mint a valóságban”.

Elmondta azt is: „az ukrajnai háborút elsősorban Lengyelország és egész Európa egzisztenciális fenyegetésének tekintjük. Ha Oroszország nyer, akkor minden geopolitikai elemzést el lehet vetni. Lengyelország nem maga választotta meg, hogy hol helyezkedik el a térképen, de teljes mértékben tisztában van azzal, hogy ez a pozíció milyen felelősséggel jár. Oroszország legyőzése a lengyel és európai állami érdek is”.

A lengyel miniszterelnök szerint a háborúnak akár ebben a pillanatban vége lehet, ha az orosz elit felismeri, hogy amit a „putyini propagandagépezet különleges katonai műveletnek hív, az valójában egy öngyilkos küldetés”. Majd hozzátette: „van helye Oroszországnak a világban, de nem a putyini Oroszországnak.
Hitler után Németország is visszatért a civilizált országok világába. Ez az út Oroszország előtt is nyitva áll”
– fogalmazott.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések