A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Milliós tételben csempészett be kecskerákokat


A Szegedi Járási Ügyészség vádat emelt azzal az észt férfival szemben, aki tavaly nyáron a röszkei határforgalomban engedély nélkül lépett be az országba, egy ládányi kecskerákot rejtegetve. 

A vádirat szerint a vádlott 2022. június 17. napján, a déli órákban Magyarország területére bejelentkezve úgy nyilatkozott az eljáró vám-és pénzügyőr kérdésére, hogy bejelentés-illetve engedélyköteles vámárut nem szállít. A vele szemben lefolytatott tételes vámvizsgálat során azonban autójának csomagtartójában, egy műanyag ládában 53 kecskerákot fedeztek fel. –írja satjóközleményében a Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség.

A kecskerák Magyarországon védett élőlény, melynek eszmei értéke 50.000 Ft példányonként. Hasznosítása tilos, az országba való behozatala is csak természetvédelmi vagy közérdekéből engedélyezhető. A vádlott ilyen engedéllyel a 2.650.000 Ft eszmei értékű állatok beszállítására nem rendelkezett.

A vádlottat a járási ügyészség természetkárosítás bűntettének elkövetésével vádolja.Bűnösségének kérdésében a Szegedi Járásbíróság fog dönteni.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések