A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Meloni bejelentette: Olaszország újabb légvédelmi rendszereket ad Ukrajnának


Új katonai csomagjának részeként Olaszország Spada és Skyguard légvédelmi rendszereket ad Ukrajnának a korábban bejelentett SAMP-T/Mamba légvédelmi rendszerek mellé – jelentette be a Kijevben tartózkodó olasz miniszterelnök.


Giorgia Meloni hétfőn érkezett Ukrajnába, tárgyalt és közös sajtótájékoztatót is tartott az ukrán elnökkel, majd Bucsába és Irpinbe is elment.

RuptlyNews on Twitter: "Ukraine's Zelensky welcomes Italian PM Meloni at Mariyinsky Palace#Ukraine️ #Zelenski #Meloni #Italy pic.twitter.com/sfgphytSax / Twitter"

Ukraine's Zelensky welcomes Italian PM Meloni at Mariyinsky Palace#Ukraine️ #Zelenski #Meloni #Italy pic.twitter.com/sfgphytSax


Meloni és Zelenszkij aláírt egy közös nyilatkozatot is, amiben megerősítették, hogy Olaszország továbbra is támogatja Ukrajnát, annak európai és NATO-integrációját, és az ukrán elnök által vázolt békeformula végrehajtására irányuló erőfeszítéseket. Meloni hozzátette, hogy Olaszország arra készül, hogy áprilisban megrendezze az Ukrajna helyreállításáról szóló konferenciát.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések