A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Megvan a Ferencváros Európa-liga-nyolcaddöntős ellenfele


A Ferencváros a Bayer Leverkusennel mérkőzik meg a labdarúgó Európa-liga-nyolcaddöntőjében a továbbjutásért. A zöld-fehérek kiemeltként a párharc második mérkőzését játszhatják majd saját közönségük előtt. 

A Ferencváros neve a párharcnál került elő a sorsológömbből, a német Bayer Leverkusen ellenfeleként. A két együttes egy idénnyel korábban már játszott egymással az Európa-ligában, akkor a sorozat csoportkörében voltak érdekeltek mindketten.

A sorsolás különlegessége magyar szempontból az is volt, hogy a Ferencvárosban korábban 147 tétmeccsen szerepelt Gera Zoltán volt az UEFA egyik segítője a lebonyolításban. Az U20-as magyar válogatott szövetségi kapitánya anno a Fulham színeiben játszott El-döntőt, és a 2023-as finálé nagykövete.

 Nagyon jó összecsapásokat, izgalmas mérkőzéseket hozott a rájátszás. Csakis nagy csapat van a mezőnyben, ha egy klub idáig eljut az Európa-ligában, biztos, hogy jól csinál valamit

– mondta a sorsolás előtt a 97-szeres válogatott labdarúgónk.

Különleges, hogy volt csapatom, a Ferencváros is ott van. Sok kívánságot kaptam, ki kinek örülne, néhányuknak talán örömet tudok szerezni, másoknak valószínű csalódást fogok okozni. De majd meglátjuk. A csapat a Puskás Arénában játssza majd a nyolcaddöntőjét, ez a döntő szempontjából is fontos próba lesz

– tette hozzá.

A sorsoláson azonos országból érkező klubok nem kerülhettek össze, miként a kiemelt csapatok sem találkozhattak egymással. Az Union Berlin (Schäfer András), a Freiburg (Sallai Roland) és a Fenerbahce (Szalai Attila) révén több magyar légióst foglalkoztató klub is érdekelt volt. Előbbi a belga Union St.-Gilloise-t, a Fener a rekordgyőztes Sevillát, a Freiburg a Juventust fogta ki.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések