A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Már lepergett előtte az élete, mire a mentőhelikoptert meghallotta


A jeges sárba ragadt Tamás vasárnap Karádon, órákon keresztül küzdött az életéért, a blikk.hu oldalon megjelent cikkből kiderült, hogy pontosan mi történt.


Arról a Napi Újság is beszámolt, hogy bravúros helikopteres mentéssel kiszabadítottak egy férfit a karádi sárból vasárnap. A 22 éves Tamás most megszólalt és mesélt a Blikknek a veszélyes esetről.

A lengyeltóti fiatal férfi testvérével indult agancsot gyűjteni Karádon, azonban a helyi tónál beleragadt a jéghideg iszapba. Szerencsére a mobilja nála volt és még elérte, így tudott segítséget hívni. - Annyira megfogott az iszapos rész, hogy egy idő után már mozdulni sem bírtam. Nem tudom hogyan, valószínűleg reflexből sikerült a telefonomat még időben kikapnom a farzsebemből, mielőtt az is szétázott volna. Eleinte próbáltam magamtól kiszabadulni, de egyre csak süllyedtem, így végül 40-50 percnyi próbálkozás után inkább tárcsáztam a 112-es segélyhívót, akik a rendőrséghez kapcsoltak. Kértem, hogy segítsenek, mert borzasztóan fázom és azt éreztem, hogy meg fogok fulladni – emlékezett vissza Tamás a szörnyű pillanatokra.

A segélykérés beérkezését követően rendőrök, tűzoltók, polgárőrök és mezőőrök érkeztek szinte percek alatt a helyszínre, hogy megtalálják a rémült bajbajutottat. Ami nem volt könnyű feladat, mert bokros területen ragadt az iszapba Tamás, így olyan volt, mintha csak tűt kerestek volna a szénakazalban. - Hang alapján ugyan sikerült a rendőrségnek megtalálnia, viszont nem tudtak beljebb jönni értem - idézte fel a halálközeli élményt Tamás a portálnak. - Kiabáltunk egymásnak, aztán telefonon tartottuk egy ideig a kapcsolatot, kérték, hogy ne rakjam le, de egy idő után már elbúcsúztam tőlük, voltaképpen feladtam. Lepergett előttem az életem, zakatolt a fejemben, hogy itt a vége.

Azonban miután 4 órán keresztül nem tudták kimenteni a sárból a mínusz 4 fokos hidegben, riasztották a mentőhelikoptert. - Amikor meghallottam a rotor zaját, úgy éreztem, kaptam egy új életet, mintha egy őrangyal segített volna rajtam, mesélte a fiatal férfi. - Felhúztak a helikopterbe, azonnal tettek rám egy fülhallgatót. Ekkorra már teljesen kimerültem, nem nagyon tudtam magamról. A csizmám teljesen rám fagyott, a ruháimmal együtt kellett levágni rólam.

 A teljesen átfagyott fiatal az Országos Mentőszolgálat munkatársai gyakorlatilag a halál torkából mentették ki. A siófoki kórházba szállították súlyos fagyási sérülésekkel. Néhány órás megfigyelés és infúzió után hazaengedték, és noha a bal lába még kissé szúr, épp bőrrel megúszta a kalandot. 


Tilos és veszélyes is agancsot gyűjteni

Az agancsgyűjtés illegális tevékenység, amelyet a törvény büntet. Ebben az esetben azonban még a lopás nem valósult meg, mert a fiatalember elsüllyedt az iszapban mielőtt agancsot tudott volna gyűjteni, s a rendőrök nem találtak nála elhullajtott agancsot. A lopás előkészülete pedig nem számít bűncselekménynek.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések