A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Londonban kék-sárgára festették az orosz nagykövetség utcáját (Videó)


Négy embert letartóztattak, miután aktivisták az ukrán zászló színeire festették az utat a londoni orosz nagykövetség előtt.


A Led by Donkeys nevű mozgalom tagjai sárga és kék festékkel borították be az utcát a Kensington Palace Gardensben az ukrajnai háború első évfordulója előtt.

A csoport közölte, hogy emlékeztetni akarta Oroszország elnökét Ukrajna "önrendelkezési jogára".

A Met Police közölte, hogy három férfi és egy nő továbbra is őrizetben van.


A 2018-ban Brexit-ellenes csoportként indult Led by Donkeys közölte, hogy 170 liter sárga festéket öntöttek a kelet felé vezető úttestre, és hasonló mennyiségű kék festéket a nyugat felé vezető oldalra, majd az áthaladó forgalom szétterítette a színeket az úttesten.

Alex Kokcharov on Twitter: "In #London, #UK, activists painted a section of the road in Notting Hill, next to #Russia's embassy @RussianEmbassy, in the colours of the flag of #Ukraine:pic.twitter.com/Sa3b3iNhAi / Twitter"

In #London, #UK, activists painted a section of the road in Notting Hill, next to #Russia's embassy @RussianEmbassy, in the colours of the flag of #Ukraine:pic.twitter.com/Sa3b3iNhAi


A tiltakozást egy tweetben magyarázta a csoport: "Holnap van Putyin imperialista inváziójának első évfordulója Ukrajna, egy független állam és egy nép ellen, amelynek minden joga megvan az önrendelkezéshez.

"Egy hatalmas ukrán zászló megléte a londoni nagykövetsége előtt arra szolgál majd, hogy emlékeztesse erre".

- tették hozzá.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések