A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Lezárták Moldova légterét


Sajtóhírek szerint egy „ismeretlen eredetű” drón miatt rendelték el a légtérzárat.


Moldova kedden ideiglenesen lezárta légterét, egy nappal azután, hogy a kelet-európai ország elnöke azzal vádolta meg Oroszországot, hogy kormánya megbuktatását tervezi – írta a Reuters.

A lap felidézte, hogy Oroszország tagadta Maia Sandu elnök vádját,

aki többször is aggodalmát fejezte ki tavaly február óta Oroszországnak a volt szovjet köztársasággal szembeni szándékai miatt.

A chisinaui nemzetközi repülőtér egyik forrása a Reutersnek elmondta, hogy a lezárás biztonsági okokra vezethető vissza.

Mint ismert az ország kormánya a napokba mondott le miután egy orosz cirkálórakéta átrepült a légterükön.

Az Air Moldova nemzeti légitársaság közleménye szerint ideiglenesen lezárták Moldova légterét. A légitársaság a Facebookon nyilvánosságra hozott közleményében hozzátette: várják a lehetőséget a járatok újraindítására.

Noha a légitársaság nem indokolta a moldovai hatóságok erre vonatkozó döntését, egy helyi médium arról számolt be, hogy egy ellenséges drón észlelése miatt rendelték el a légtérzárat.

A Ziarului de Garda moldáv lap forrásai szerint „az ország légterét azután zárták le, hogy a bukaresti hatóságok értesítették Chisinaut, hogy egy másik államhoz tartozó drón repült át az ország légtere felett”.


NEXTA on Twitter: "❗️ #Moldova closed its airspace. According to Moldovan media, an unknown drone has been spotted in the sky over the country. pic.twitter.com/UQ7b363op8 / Twitter"

❗️ #Moldova closed its airspace. According to Moldovan media, an unknown drone has been spotted in the sky over the country. pic.twitter.com/UQ7b363op8

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések