Hirdessen itt

Lengyel lap: Orbán álláspontja hiteles és szilárd választ jelent az ukrajnai háborút övező globális érdekekre

A Do Rzeczy című konzervatív lap szerint szembetűnő a különbség a magyar és a lengyel háborús álláspont között. 

A Do Rzeczy lengyel lap címlapján Orbán Viktorral és az ukrajnai háború során képviselt magyar állásponttal foglalkozik. Łukasz Warzecha Orbán más útja című cikkében arról ír, hogy a magyar miniszterelnök elmélkedései „valódi, szolid reflexiót jelentenek az ukrajnai háborúban követett globális érdekekről". Ez Lengyelországban hiányzik – véli Warzecha.

Alternatív valóságot mutat a lengyel média
A szerző felhívja arra is a figyelmet, hogy Ukrajnával kapcsolatban a lengyel média sok tekintetben alternatív valóságot közvetít.

„Ebben a valóságban Lengyelországot szinte mindenki irigyli Európában, mert irányt szab az ukrajnai háborúnak.

Ebben a valóságban nem az USA nyomása, hanem a lengyel erkölcsi nyomás kényszerítette Berlint, hogy engedjen a Leopard tankok ügyében. Ebben a valóságban csak két aktív fék van: első helyen Németország, második helyen pedig egy »csalódott szerelem«, Magyarország. Időnként vannak mások is, például Andrej Babiš cseh elnökjelölt, de ezek jelentéktelen epizódok".

A Do Rzeczy munkatársa szerint azonban a helyzet valójában nem így néz ki. Bár Lengyelország és Litvánia az egyik pólus, a másik póluson is szép számmal akadnak országok: Németország és Magyarország mellett például Horvátország, Bulgária vagy Ausztria. Mindegyiküknek megvannak a maga okai arra, hogy Lengyelországtól eltérő álláspontot képviseljenek – hangsúlyozza Warzecha.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések