Hirdessen itt

Lelépett a munkáltatói kölcsönnel az olasz állampolgár, vádat emelt a tarjáni ügyészség


A Salgótarjáni Járási Ügyészség vádat emelt egy 43 éves olasz állampolgár ellen, aki munkáltatóját becsapva egy másik hitele visszafizetésére fordította a munkáltatói kölcsönt, majd az autója eladásakor okiratokat is hamisított.


A vád szerint a férfi 2019 szeptemberében Bátonyterenyén a munkáltatójával kölcsönszerződést kötött, kötelezettséget vállalva a részére nyújtott 3 millió 300 ezer forint munkáltatói kölcsön visszafizetésére – írja a Nógrád Vármegyei Főügyészség sajtóközleménye. –  Egyidejűleg a kölcsön fedezeteként szóban felajánlotta személygépkocsiját, az autó törzskönyvét az ügyvezetőnek átadta és egy kitöltött, azonban dátum és tanúk nélküli adásvételi szerződést is aláírt és átadott az ügyvezetőnek.

Ténylegesen azonban nem állt szándékéban a kölcsön visszafizetése, arra reális esélye sem volt, mert a munkáltatói kölcsön összegét egy másik személyi kölcsöne visszafizetésére fordította. A férfi ezután, annak érdekében, hogy a gépkocsiját értékesíteni tudja, 2019 novemberében megjelent a Gödöllői Járási Hivatalánál és ott bejelentette, hogy az autó törzskönyve elveszett. Még ebben a hónapban el is adta az autót egy cégnek, a szerződésben is valótlanul feltüntetve, hogy a gépjármű törzskönyve elveszett, a vevőnek be is mutatta Gödöllői Járási Hivatal által felvett jegyzőkönyvet.

2020 januárjában a munkáltatói kölcsön szerződését módosították, amelynek alapján a munkáltató havonta meghatározott összeget vont le a férfi fizetéséből, aki azonban 2020. október végétől nem jelent meg a munkahelyén, a munkáltatója számára elérhetetlenné vált. A vádlott a fenti magatartásával 3 millió 300 ezer forint kárt okozott a sértettnek, mely kárból mintegy 900 ezer forint a vádlott munkabéréből történő levonás útján megtérült, a többi kár jelenleg is fennáll – írja a közlemény.

A Salgótarjáni Járási Ügyészség a büntetlen előéletű férfi ellen nagyobb kárt okozó csalás, valamint közokirat-hamisítás és hamis magánokirat felhasználása miatt emelt vádat, pénzbüntetés kiszabását indítványozva, és kötelezni kéri a vádlottat az okozott, eddig meg nem térült kár megfizetésére is.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések