A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Kitörés-múzeumot hozna létre a Mi Hazánk


Vékony Csongor szerint „1945 hős várvédőire nyugodtan tekinthetünk példaképekként.


"Budapest 1944–45-ös ostromának mindennapjait szakmai alapon bemutató „kitörés-múzeum" létrehozását vetette fel keddi sajtótájékoztatóján Vékony Csongor, a Mi Hazánk Mozgalom fővárosi elnöke.

1945 hős várvédőire nyugodtan tekinthetünk példaképekként

– fogalmazott a politikus, aki szerint „súlyos történelmi tévhitekben él a világ", hiszen napjainkban is sokan felszabadítókként, nem pedig megszállókként emlékeznek a szovjet csapatokra.

Kiemelte: a szovjetek „katonákat és civileket nem kímélve irtották a magyart", tömegesen követtek el nemi erőszakot, majd „a nyakunkon maradtak további 45 évig".

Vékony Csongor arról beszélt: 33 évvel a rendszerváltás után nem emlékezhetnek nyilvánosan a kitörés hőseire, mert a rendőrség „betiltott" minden ezzel kapcsolatos köztéri rendezvényt. Hangsúlyozta: a korábbi években mindig fegyelmezett keretek között zajlott a történelmi hősök előtt tisztelgők megemlékezése, így sokkal inkább az eseményeket megzavaró „importált anarchisták" ellen kellene fellépniük a hatóságoknak.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések