A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Kicentizte a Debrecen! A hosszabbításban fordított és győzött a Paks ellen


Bár a góllövőlistát vezető Varga Barnabás vezetést szerzett a zöld-fehéreknek, a Loki a 92. percben egyenlített, majd a 95. percben megnyerte a mérkőzést.


Az idén még veretlen Debrecen, a ZTE FC elleni győzelem (3–0) és a Mol Fehérvár elleni döntetlen (1–1) után a Paks ellen is nyert – nem is akárhogyan.

Hétközben mindkét csapat Magyar Kupa-mérkőzést játszott, s bár mindkettő továbbjutott, a Paks könnyebben nyert elvégre 5–1-re győzött az NB III-ban szereplő Monor vendégeként. A Loki azonban csak a hosszabbításban harcolta ki az NB II-es ETO FC elleni továbbjutást (2–1) – ugyancsak idegenben.

Az első félidő felejthetőre sikeredett, pedig nem indult rosszul a mérkőzés. A debreceni védelem tétovázott a 18. percben, de Hahn János lecsapott a labdára, elfutott Meldin Dreskovics mellett, majd 12 méterről jobbról jobbal lőtt, a labdába belekapott a kivetődő Megyeri, a labda pedig így a jobb kapufára pattant.

Nem futballozott jól a Loki, játékosai mintha fáradtan léptek volna pályára, a múlt héten a Fehérvár otthonában játszott, míg szerdán a már említett győri kupamérkőzés következett túlórával.

Eközben a Paks a második félidő elején is veszélyesebben futballozott, és az 56. percben megszerezte a vezetést. Kinyik emelt középre a bal oldalról, a góllövőlistát vezető Varga Barnabás az öt és felesnél levette a labdát, majd jobbal a kapu jobb oldalába rúgta. (0–1)

A gól után a Loki nemhogy magához tért volna, de inkább a Paks maradt támadásban, és fél órával a mérkőzés vége előtt egy-egy füttyszó már érkezett a lelátóról a hazai oldalon. Próbálkozott is a Debrecen, és a 73. percben közel is állt az egyenlítéshez, de Dzsudzsák Balázs 15 méteres lapos lövésénél Nagy Gergely, a paksi kapus bravúrral védett.

A hajrában Dreskovics lépett elő főszereplővé, előbb a 89. percben a Lagator által előreívelt labdát hat méterről fejelte a léc fölé fejelt, majd a 92. percben egyenlített. Bódi Ádám bal oldali szöglete után a montenegrói védő öt méterről fejelt a kapuba. (1–1)

És még nem volt vége! A négyperces hosszabbítás már letelt, amikor a 95. percben szabadrúgáshoz jutott a Debrecen a paksi térfél közepén. Dzsudzsák középre emelt, Dorian Babunszki a tizenegyes ponton elcsúszott ugyan, de estében a jobb térdéről a bal alsó sarokba csorgott a labda. (2–1)

Győzelmének köszönhetően a Loki a negyedik helyre lépett előre a tabellán, a Paks pedig két döntetlen (Kisvárda 2–2, Kecskemét 0–0) után továbbra is nyeretlen a tavasszal.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések