A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Két ház is leégett szombat este a Jászkunságban


A rákóczifalvai és cibakházi esemény egy óra eltéréssel történt.


Szombat este kigyulladt egy 80 négyzetméteres családi ház és a hozzáépített, 40 négyzetméteres melléképület Rákóczifalva Jókai Mór útján. A lángok az ingatlan konyháját, előszobáját és két hálószobáját érintették. 

A szolnoki hivatásos tűzoltók 5 vízsugárral avatkoztak be, megakadályozva, hogy a lángok átterjedjenek a tetőszerkezetre. Az egységek a munkálatok során három gázpalackot, egy orvosi oxigénpalackot és egy kutyát vittek ki az épületből, egy macska azonban elpusztult a tűzben. 

Az ingatlan lakhatatlanná vált, a benne élő 7 ember közül négyen rokonoknál helyezkedtek el, három másik lakó elhelyezéséről pedig a helyi önkormányzat gondoskodott – közölte hírportálunkkal a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

Az eset után alig egy órával érkezett jelzés a katasztrófavédelemhez, miszerint Cibakházán, a Szabadság téren ég egy üresen álló ház. A kunszentmártoni hivatásos és a tiszaföldvári önkormányzati tűzoltók kiérkezésekor már teljes terjedelmében égett a körülbelül kilencven négyzetméteres épület. A tűzoltók három vízsugárral avatkoztak be, valamint visszahűtötték az izzó födémet és tetőelemeket, majd átszellőztették az ingatlant.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések