A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Jogsija sem volt, helyette hamis engedéllyel furikázott egy férfi Egercsehiben


Közokirat-hamisítással vádolják a 46 éves férfit.


Dr. Konkoly Thege László címzetes fellebbviteli főügyészségi ügyész, a Heves Vármegyei Főügyészség sajtószóvivőjének a tájékoztatása szerint közokirat-hamisítással vádol az Egri Járási Ügyészség egy 46 éves, Egercsehiben lakó férfit. 

Őt, mint járművezetőt, tavaly március 19-én este állította meg a rendőrjárőr a falujában. Az igazoltatás során a vádlott egy német honosságú járművezetői engedélyt mutatott fel, ami az ő nevére volt kiállítva, azon az ő fényképe szerepelt.

A közokiratról hamarosan kiderült, hogy hamis, sőt, az is, hogy azt a német hatóságok mint lopottat körözik. A terhelt az igazoltatáskor azért próbálta meg a hamis vezetői engedélyt használni, mert valódival egyáltalán nem rendelkezett.

Az ügyészség ebben az esetben arra tett mértékes indítványt, hogy a bíróság a hamis közokirat elkobzásán túl egy év börtönbüntetést és mellékbüntetésül egy év közügyektől eltiltást szabjon ki a visszaeső vádlottal szemben.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések