A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Fogházbüntetést kapott az a fiatalkorú, aki társaival együtt egy játék pisztollyal rabolt ki gyerekeket a Gellérthegyen


A Budai Központi Kerületi Bíróság mint fiatalkorúak bírósága ítéletet hirdetett azoknak a fiataloknak az ügyében, akik 2021 őszén, egy gellérthegyi játszótéren négy kiskorú fiút támadtak meg azért, hogy az értékeiket megszerezzék. Az elkövetéskor 18, 17, illetve 14 éves fiatalokkal szemben 4 rendbeli fegyveresen és csoportosan elkövetett rablás bűntette, illetve kísérlete miatt nyújtottak be vádiratot a bíróságra.


A vádlottak 2021. szeptember 19-én elhatározták, hogy erőszakos úton szereznek pénzt, amelynek érdekében magukhoz vettek egy valódi fegyvernek látszó játék pisztolyt. Az esti órákban a XI. kerületbe, egy gellérthegyi játszótérhez mentek, ahol az arcukat maszkokkal, sapkával és napszemüveggel eltakarva, megszólítottak négy kiskorú fiút. Megkérdezték a sértetteket, van-e valami problémájuk, utána azt, hogy van-e cigarettájuk, majd a menekülési útjukat elzárva körbeállták őket. Ezután a 17 éves vádlott elővette a játék pisztolyt, amelyet jól látható módon csőre húzott, majd felszólította a sértetteket, hogy álljanak sorba, és pakolják ki az értékeiket.

A vádlottak fellépése és a valódinak tűnő fegyverrel való fenyegetés hatására a négy fiú mobiltelefonokat és fülhallgatókat adott át a támadóknak. A vádlottak csak az egyik sértett, mintegy 100 ezer forint értékű mobiltelefonját tartották értékesnek, ezért azt eltették, a többi értéket pedig visszaadták. Ezt követően a 17 éves támadó a telefon kódját követelte, majd a kezében lévő pisztolyt a sértett homlokához tette, és megfenyegette őket azzal, hogy ha feljelentést tesznek a rendőrségen, azt nagyon megbánják.

A három támadót a bíróság bűnösnek mondta ki, és a 17 éves, korábban már büntetett vádlottat 2 év fiatalkorúak fogházában végrehajtandó szabadságvesztésre, 18 éves társát szintén 2 év, végrehajtásában azonban 5 évre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte, az elkövetéskor még csak 14 éves társukat pedig próbára bocsátotta.

Az ítélet nem jogerős, az ügyészség mindhárom vádlott terhére súlyosbításért fellebbezett.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések