A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Fénymásolt pénzzel fizetett a kiskutyáért a nő, lebukott


Hamis 10.000 forintos bankjegyekkel akart kifizetni egy kiskutyát, de az eladó hamar felismerte a hamisítványt, és értesítette a rendőrséget.


A 33 éves nő tavaly ősszel egy házalótól történő jóhiszemű vásárlás során 2 darab hamis 10.000 forintos bakjegyet kapott, amit később fel is ismert, ugyanis azok színes nyomtatóval készített hamisítványok volt, ezért elhatározta, hogy megszabadul tőlük.

Mikor meglátott egy kiskutya eladásáról szóló hirdetést, megjelent az eladó nyírbogdányi címén, és mivel megtetszett neki az állat, a kialkudott 15.000.- Ft-os vételárat a hamis bankjegyekkel fizette ki.

Az eladó, hogy vissza tudjon adni, az egyik utánzatot a szomszédjával felváltatta, majd 5.000.- Ft-ot visszaadott a vádlottnak. Mikor a vevő távozott, a nő a helyi boltban szerette volna elkölteni a vételárat, azonban a boltos közölte vele, hogy értéktelen hamisítványt kapott, ezért azonnal bejelentést tett a rendőrségen.

A vádlott a nyomozás során elismerte a bűncselekmény elkövetését, és megtérítette az eladó kárát, ezért az ügyészség vele szemben pénzbüntetés kiszabására tett indítványt vádiratában - közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Főügyészség.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések