A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Európai barátokat említett beszédében az orosz külügyminiszter


„Mindannyiunkat összeköt az USA-központú világrend határozott elutasítása” – fogalmazott Szergej Lavrov.


Oroszország nemzetbiztonságát nyugati pályáról fenyegető veszélyt erőteljesen semlegesíteni fogják, és a diplomáciai szolgálat mindent megtesz a nemzeti szuverenitás megerősítése érdekében – jelentette ki Szergej Lavrov orosz külügyminiszter a Tass hírügynökség szerint pénteken, a diplomáciai dolgozók napja alkalmából rendezett rendkívüli ülésen. A tárcavezető kifejtette: a kollektív Nyugat totális hibrid háborút folytat Oroszország ellen,

valójában egy új, keletre irányuló keresztes hadjáratot indítottak, ukrán neonácikat használva előretolt különítményként.

Ma már azonban kijelenthető, hogy a Nyugat tervei Oroszország elszigetelésére és egészségügyi kordonnal való bekerítésére megbuktak – hangsúlyozta Lavrov.

„Washington, London és Brüsszel oroszellenes hangoskodásai ellenére továbbra is erősítjük a tágabb értelemben vett szomszédsági kapcsolatokat a globális többséggel. Eurázsia, az ázsiai-csendes-óceáni térség, a Közel-Kelet, Afrika és Latin-Amerika országaival, amelyeket elsősorban alapvető nemzeti érdekeik vezérelnek” – hangsúlyozta. Lavrov rámutatott, hogy Oroszország párbeszédet folytat az európai államok állami és politikai üzleti köreinek ésszerű képviselőivel is,

akik értékelik az Oroszországgal való barátságot.

„Mindannyiunkat összeköt az államközi kapcsolatok demokratizálása iránti elkötelezettség és az USA-központú, szabályokon alapuló világrend határozott elutasítása, a benne rejlő zsarolással, fenyegetéssel, ultimátumokkal. Ezeknek nem lehet helyük a XXI. század jövőbeli diplomáciájában” – fogalmazott Lavrov.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések