Hirdessen itt

Észak-Korea elismerte, rakétát lőtt ki Japán felé


Phenjan vasárnap megerősítette az újabb észak-koreai rakétakilövésről szóló dél-koreai és japán híradást, a KCNA észak-koreai állami hírügynökség azt közölte, előző nap egy Hvaszong-15 típusú interkontinentális ballisztikus rakétát (ICBM) bocsátottak fel – jelentette az MTI. A rakéta mintegy 5770 kilométeres magasságban összesen 990 kilométert tett meg.


„A művelet újabb bizonyítéka a kommunista ország hatékony védelmi erejének, mellyel gyorsan és hatékonyan indíthatnak ellentámadást” – fogalmazott a KCNA.

A dél-koreai vezérkari főnökség és a japán védelmi tárca szombaton tudatta, hogy Észak-Korea újabb ballisztikus rakétát lőtt ki a tenger felé. Kisida Fumio japán miniszterelnök azt mondta, hogy a fegyver Japán kizárólagos gazdasági övezetén belül csapódott a Japán-tengerbe.

A szombati volt Észak-Korea első rakétatesztelése azóta, hogy január elsején egy rövid hatótávolságú rakétát lőtt ki. Phenjan pénteken példátlanul súlyos válaszlépésekkel fenyegetett az esetben, ha Dél-Korea és az Egyesült Államok valóban megtartja a péntek napközben bejelentett, 11 napos közös hadgyakorlatát.

Észak-Korea tavaly több mint 70-szer hajtott végre rakétakísérleteket, köztük számos alkalommal interkontinentális ballisztikus rakétával (ICBM) is, megsértve ezzel az ENSZ Biztonsági Tanácsának vonatkozó határozatait.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések