A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Elkapták az Azov ezred egyik tagját, aki menekültnek álcázva érkezett Oroszországba


Az orosz jelentés szerint a férfi neonáci nézeteket vallott és „a terrorszervezet érdekeit népszerűsítette”.


Az Orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálat őrizetbe vette az Oroszországban betiltott ukrán nacionalista Azov-ezred egyik tagját, aki menekültnek álcázva érkezett Oroszországba – számolt be a TASZSZ-hírügynökség. „A Szövetségi Biztonsági Szolgálat Rosztov-na-Don területén megállította egy ukrán állampolgár illegális tevékenységét, aki az Oroszországban betiltott terrorszervezet, az Azov ukrán nacionalista ezred tagja.

A férfi szélsőjobboldali neonáci nézeteket vallott, Rosztov-na-Donban a fiatalok körében a terrorszervezet érdekeit népszerűsítette”

– közölte az FSZB. Az események során megállapították, hogy 2016-ban, amikor Ukrajnában tartózkodott, a érfi csatlakozott az Azov-ezredhez, amelynek részeként részt vett az ukrán nacionalisták által Kijevben tartott úgynevezett nemzetek menetén. Lakóhelyén megfelelő propagandaanyagokat és azovista jelképeket találtak.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések