A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Elakadásjelzőből fegyver: a véres családi verekedésben előkerült a szamurájkard is Gyöngyösön


Volt ott mindenféle eszköz – szamurájkard, elakadásjelző háromszög, vasrúd és nagyméretű fakanál, redőnydarab – amikor egy család több tagja is összeszólalkozott egymással Gyöngyösön két évvel ezelőtt. A Gyöngyösi Járási Ügyészség csoportosan, felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntette miatt emelt vádat F. I.-né és társaival szemben.


Az elsőfokon eljáró Gyöngyösi Járásbíróság február 8-ára túzött ki előkészítő ülést. Erre vonatkozó kérdésünkre Hoszné dr. Nagy Tímea bíró, az Egri Törvényszék sajtószóvivője portálunkkal azt közölte, hogy a vádlottak nem jelentek meg, ezért a bíróság hivatalból tűz majd ki újabb határnapot.

A cselekmény, ami miatt a büntetőeljárás indult egy család tagjai között zajlott. A vádlottak közül a másod- és a harmadrendű terhelt közterületen keveredett szóváltásba 2021. január 28-án. Később a szöveges inzultus kölcsönös dulakodássá fajult. Ebbe viszont már bekapcsolódott F. I-né is, aki papucsát levéve a lábbelit a másodrendű vádlotthoz vágta. Ezt látva a közeli ingatlanból egy nagyméretű fakanállal a kezében kijött a kiskorú tanú. Tőle a harmadrendű terhelt elvette a fakanalat és azzal eredeti vitapartnere  irányába kezdett hadonászni.

Bonyolódott tovább a rendbontás: az elsőrendű vádlott kezében egy elakadás jelző háromszöggel kiment az utcára és azt a túloldalon álló – korábban a papucsával egyszer már megütött – férfi homlokához vágta, akinek emiatt vérző sérülése keletkezett. A megsebesített vádlott válaszként az elakadás jelző háromszög egy darabjával leverte a házra felszerelt biztonsági kamerát, majd bement az ingatlan udvarára és onnan kihozott egy fém rudat, amellyel a biztonsági kamera többi részét is letörte a házról.

A vádlottak agresszív magatartása annyira felbőszítette a harmadrendű vádlottat, hogy kezében egy szamurájkarddal kiment az utcára. Ez azonban nem zavarta a dühöngő másodrendű vádlottat abban, hogy – egy alkalommal – ököllel megüsse a fegyvert szorongató férfit.

Nem csitult még ekkor sem az összetűzés: a másodrendű vádlott felvette a földről a korábban összetört elakadásjelző háromszög egy darabját és azzal szúró mozdulatot téve betörte a lakásnak az ablakát, amin át harmadrendű vádlott kiugrott újra az utcára és egy redőnydarabbal hadonászott az ablak betörője és a negyedrendű vádlott irányába.

A járási ügyészség vádiratából az is kiderül, hogy a vádlottak garázda magatartásának végül a városrendészet közterület felügyelőinek kiérkezése vetett véget.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések