A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Egy évet kapott felfüggesztve a Fenyő-gyilkossággal összefüggő ügyében az egykori fővárosi főügyész


Első fokon egy év, két évre felfüggesztett szabadságvesztésre ítélték Dr. Ihász Sándort, egykori fővárosi főügyészt a Fenyő-gyilkossággal kapcsolatos hivatali visszaélés miatt – írja az MTI.


Egy évet kapott felfüggesztve a Fenyő-gyilkossággal összefüggő ügyében az egykori fővárosi főügyész

A vádirat szerint Ihásznak fel kellett ismernie, hogy a leiratban foglaltak olyan új bizonyítékok, amelyek jelentős mértékben hozzájárulhatnak az emberölés felbujtójának azonosításához, felelősségre vonásához.

Ennek ellenére a törvényben előírt ügyészi kötelességével ellentétben a felmerült bizonyítékot nem adta át a nyomozó hatóságnak, hanem azt hivatali helyiségében tárolta, azokról feljegyzést nem készített. Gyárfás Tamásnak azt javasolta, hogy ne tegyen feljelentést, az iratokat pedig ne juttassa el a rendőrségnek.

Ihász az ítélethirdetéskor elmondta:

nincs mit megbánnia, nincs miért bocsánatot kérnie, büszkén, tiszta lelkiismerettel tekint az elmúlt harminc évben végzett jogi munkájára.

Ihász hozzátette, hogy a vádiratban szerinte a tényeknek ellentmondó állítások szerepelnek, „az egész történet nem úgy volt, nem arról szólt, ahogy ezt erőltetik”. A vádlott szerint „konstruált, alaptalan és megalázó” volt az őt „meghurcoló” eljárás, amelyben szerinte az ártatlanság vélelme helyett a bűnösség vélelme érvényesült.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések