A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Brüsszeli korrupció: beperli az Európai Bizottságot a New York Times


A liberális amerikai lapnak is elege van a Pfizer-ügy eltussolásából.


Lassan két éve hömpölyög a botrány Ursula von der Leyen európai bizottsági elnök és Albert Bourla Pfizer-vezérigazgató SMS-ezése kapcsán, a The New York Timesnak pedig elege lett: ahogy a POLITICO kiszúrta, a lap az Európai Bíróság elé vitte a titkolózó Bizottságot.

A lap a január 25-én indított perben amellett érvel, hogy a Bizottságnak jogi kötelessége kiadni a koronavírus elleni Pfizer-vakcinák központi uniós beszerzésének részleteit tartalmazó SMS-eket.

A per nem előzmény nélküli: a POLITICO felhívja a figyelmet, hogy tavaly januárban Emily O’Reilly európai alapjogi biztos vizsgálata is szabálytalanságokat tárt fel az SMS-ek kezelése kapcsán, ugyanis a Bizottság – miközben váltig állította, hogy igyekszik előkeríteni az „elveszett” SMS-eket –

épp a bizottsági elnök irodáját nem szólította fel arra, hogy keresse meg őket.

Erre reagált akkoriban Věra Jourová uniós értékekért és átláthatóságért felelős biztos úgy, hogy az üzeneteket „rövid életű, átmeneti jellegük” folytán akár törölhették is már.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések