A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Biden ukrán sikerekről ír Herszontól Harkivig


Joe Biden a Twitteren emlékezett meg az orosz-ukrán háború évfordulójáról. 

Az USA elnöke azt írta, hogy egy évvel azután, hogy Ukrajna földjére bombák hullottak, az ország még mindig független és szabad. Az ukrán harcosok Herszontól Harkivig visszaszerezték a földjüket. A tavaly Oroszország által birtokolt több mint felén ismét büszkén lobog az ukrán zászló.

Biden hétfőn némileg váratlanul maga is Ukrajnába látogatott, miközben Kijevben légiriadó volt. Az elnök hosszú távú támogatást ígért Ukrajnának, mondván, hogy „a szabadság megfizethetetlen. Érdemes küzdeni érte, amíg csak lehet”.


President Biden on Twitter: "Today, a year after bombs began to fall, Ukraine is still independent and free. From Kherson to Kharkiv - Ukrainian fighters have reclaimed their land. And in more than half of the territory Russia held last year, the Ukrainian flag proudly waves once more. pic.twitter.com/6pv7eBL9gj / Twitter"

Today, a year after bombs began to fall, Ukraine is still independent and free. From Kherson to Kharkiv - Ukrainian fighters have reclaimed their land. And in more than half of the territory Russia held last year, the Ukrainian flag proudly waves once more. pic.twitter.com/6pv7eBL9gj

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések