A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Az oroszok lassan bekerítik Bahmutot


Rendkívül feszültté vált a helyzet Bahmutnál, a stratégiai fontosságú kelet-ukrajnai városnál az ukrán hadsereg jelentése szerint. A Telegram-csatornájukon közölt információk alapján az orosz ostromgyűrű lassan bezárul. 

Az orosz Wagner-zsoldosok megpróbálják bekeríteni a várost Olekszandr Szirszkij, az ukrán szárazföldi erők parancsnoka szerint. „A jelentős veszteségek ellenére az ellenség nagyon felkészült, újra és újra megpróbálják áttörni a védelmet és bekeríteni a várost” – nyilatkozta.

A beszámoló emlékeztet rá, hogy a „Putyin szakácsaként” emlegetett Jevgenyij Prigozsin vezette Wagner-csapatok zsoldosai hónapok óta keserves küzdelmet folytatnak a településért. Az ukrán hadsereg pedig igyekszik kitartani, hogy minél több orosz csapatot kössön le, és súlyos veszteségeket okozzon nekik. Az orosz erők ennek ellenére a keleti prés mellett Bahmuttól északra és délre is előre nyomultak, így a városnak már csak egyetlen szabad kijárata maradt. A Süddeutsche Zeitung viszont azt írja, Kijev nem tervezi az evakuációt, a védők a végsőkig ki fognak tartani.

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök szerint Bahmut védőinek helyzete egyre bonyolultabb. Az ellenség „folyamatosan mindent lerombol, amivel megerősíthetők és védhetőek az állások” – mondta videóbeszédében, majd „igazi hősöknek” nevezte azokat az ukrán katonákat, akik hat hónapja védik a települést.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések