A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Árnyékkormány: Be kell vezetni az európai minimálbért!


Semmi sem bizonyítja jobban az orbáni kormányzás elmúlt 12 évének kudarcát, mint hogy az Európai Unió statisztikai hivatala szerint 19 évvel Magyarország uniós csatlakozása után a magyar minimálbér nagysága az utolsó előtti helyen áll az EU-ban, vagyis a korábban lesajnált Románia is megelőzte a hazánkat – írják közleményükben Gyurcsányék.


Az Árnyékkormány szerint csak az európai minimálbér bevezetése segíthet a magyar dolgozókon, mert a fizetések rohamosan értéktelenednek el az orbáni infláció, a történelmi élelmiszerdrágulás és a hétszeres rezsiemelés miatt. Mivel az Európai Parlament – Dobrev Klára munkája nyomán – már elfogadta a minden tagállamra, így Magyarországra is kötelező európai minimálbér-szabályozást, ezért a magyar kormányon a sor, hogy bevezesse.

Orbán Viktor azonban el akarja gáncsolni az európai minimálbért, mert olcsó munkaerővel, a magyar dolgozók kizsigerelésével szolgálja ki a Magyarországon működő külföldi multicégeket. Ezért az Árnyékkormány Magyarország egyetlen reménye arra, hogy a magyarok munkája se érjen kevesebbet, mint más európaiaké - Árnyékkormány.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések