A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Aki megszavazza a békepárti határozatot, a béke pártján áll (videó)


Magyarország érdekét kell az első helyre tenni, ez az egyetlen demokratikus álláspont 

Az áremelkedésekről, a nyugdíjak értékéről és a háborúról is beszéltek képviselők az Országgyűlés keddi ülésén napirend előtt.

Hollik István (KDNP) kijelentette: a békepárti határozat világossá teszi, ki áll a béke oldalán, aki megszavazza, az a béke pártján áll.

Kifejtette: a háború kezdetének egyéves évfordulója aktuálissá teszi, hogy mérleget vonjanak az elmúlt egy évről, és az a kép, amely így kialakul, tragikus és szomorú, hiszen emberek tízezrei haltak meg, özvegyek, árvák vannak mindkét oldalon, menekültek, tönkrement egzisztenciák vannak, és gazdasági károk egész Európában. A háborúnak nincs nyertese, csak vesztese – mutatott rá.

Közölte: örömteli, hogy a világ nagyobbik része békepárti, ahogy Magyarország is, bár szövetségeseink háborúpártiak. Könnyen küldenek fegyvereket azok az országok, amelyek messze vannak, ők nem szembesülnek a háború tragikus következményeivel – mondta.

Hollik István emlékeztetett: a kárpátaljai magyarok révén Magyarországnak emberveszteségei is vannak.

Fürjes Balázs, a Miniszterelnökség parlamenti államtitkára úgy válaszolt, hogy a kormány álláspontjának alapja az igazság, a béke, a szolidaritás és a hazaszeretet. Az első pillanattól kezdve elítélték Oroszország nemzetközi jogot sértő agresszióját, kiállnak Ukrajna szuverenitása és területi integritása mellett – jelentette ki.

Hangsúlyozta: mindenkinek a béke az érdeke. Magyarország óriási humanitárius segítséget nyújt Ukrajnának, azonban a magyar érdekeket képviselve világossá teszi, hogy kimarad a háborúból – mondta. Hozzátette: Magyarország érdekét kell az első helyre tenni, ez az egyetlen demokratikus álláspont.

Az államtitkár megjegyezte: Magyarország biztonságos szomszédos országként akkor is mindent megtesz Ukrajna humanitárius megsegítéséért, ha az ukrán állam jogfosztottságban tartja a kárpátaljai magyar közösséget.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések