Hirdessen itt

A német pénzügyminiszter besokallt a migrációtól, kitoloncolásokat sürget


Segíteni kell viszont a beilleszkedésükben azokat a bevándorlókat, akik dolgozni akarnak – vallja Christian Lindner.


Egyre több gondot okoz Németországban a menekültek ellátása. A tartományok, illetve a vidéki önkormányzatok panaszkodnak amiatt, hogy már az elszállásolásra is képtelenek, és a kormánytól mindenekelőtt pénzt követelnek – tájékoztatott szerdán az Infostart.

A lap hozzátette, hogy az egyre súlyosabb probléma kezelése megosztja a kormánykoalíciót is. A kormánypártok abban egyetértenek, hogy a munkaerő-piaci gondok enyhítése céljából szükség van menekültek befogadására, de a koalíció legkisebb pártja,

a szabad demokrata FDP több tekintetben a szigorítások mellett áll ki.

Ennek egyik jele, hogy a párt elnöke, egyben a kormány pénzügyminisztere kemény hangú interjúban sürgette a tartózkodási engedélyek biztosításának megszigorítását, illetve az illegális menekültek kitoloncolását. A lap szerint Christian Lindner mindezt elsősorban a pénzügyi-költségvetési terhek ebből is fakadó jelentős növekedésével igyekezett indokolni.

Azokat a bevándorlókat, akik dolgozni akarnak, beilleszkedésükben segítenünk kell

– jelentette ki Lindner. A lap kiemelte, hogy ugyanakkor hangsúlyozta azt is, hogy nagyobb következetességre van szükség a tartózkodási engedéllyel nem rendelkező migránsok kezelését illetően is, és ennek kapcsán egyértelműen a kitoloncolások felgyorsítására utalt.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések