Hirdessen itt

A gyarmati kórház udvarán született meg a baba, a mentők is vizsgálják az esetet


Néhány nap alatt több ezren osztották meg egy Nógrád megyei férfi panaszos bejegyzését a Facebookon, melyben arról ír, hogy szülés előtt álló feleségével nem megfelelő módon bántak a mentők. A gyermek a balassagyarmati kórház udvarán született meg. A mentőszolgálat is vizsgálja a történteket.


A fiatal férfi a közösségi oldalon osztotta meg történetét a napokban, amit azóta rengetegen elolvastak. A bejegyzés szerint február 2-án mentőt kellett hívni a férfi 37. hétben járó várandós feleségéhez, mivel nagy fájdalmai voltak. A rétsági mentőszolgálat munkatársai érkeztek a helyszínre, ahol kiderült, hogy az apuka nem utazhat a mentőautóban párjával, elmondása szerint a járványhelyzetre hivatkoztak. A férj autóval indult a kismama után a balassagyarmati Dr. Kenessey Albert kórházba.

A férfi arról is beszámolt, hogy a felesége telefonon értesítette nem sokkal ezt követően, hogy megszületett a baba, az intézmény udvarán, mivel a mentők nem hordágyon szállították, hanem a saját lábán kellett gyalogolnia. A férfi állítja: a csecsemő a betonra esett, a mentőápolók ekkor sem segítettek, az anyuka emelte fel az újszülöttet. Az apa bejegyzése szerint a mentők nem számoltak be erről a szülészeti osztályon, később a csecsemőosztályon dolgozó főorvos vizsgálta meg a babát. Szerencsére nem esett baja, de a család kérésére Budapestre, a Heim Pál Gyermekkórházba szállították további vizsgálatok céljából.

Az eset miatt a rendőrségen is feljelentést tett a pár, akik a mentőket hibáztatják. A történethez fotókat is mellékelt az apuka, ezek az udvaron látható vértócsáról készültek.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések