A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

A Betyársereg 70 fővel támadást indított az antifasiszták ellen - rendőrök védik őket (élő)

Ezekben a percekben telefonáltak szerkesztőségünknek.

Információink szerint újabb két antifa támadás történt: egy magyar férfit és feleségét a metrón támadták meg, egy másik áldozatot pedig megkéseltek, őt súlyos állapotban szállították kórházba. 

A Betyársereg 70 fővel külön úton közelítette meg a Várat. Támadást indítottak a külföldről importált antifasiszták ellen. A rendőrök léptek közbe ők védték meg az antifasisztákat, miközben az egyik Betyársereg tagot előállították.

15:30 - Hamarosan indul a menet

A Betyársereg tagjai a túrázók közt is nagy számban megtalálhatóak lesznek, de a szervezet biztosítja a teljes útvonalat és gondoskodik a megemlékezésen résztvevők biztonságáról. Hogy a délután folyamán menekülés közben hány antifa tapossa egymást össze, egyelőre nem tudni, de, ha lesz ilyen, beszámolunk róla.

15:20 - Nem szeretik a hideget a szélsőbalosok

Időközben az antifák fele elszivárgott valamerre. Egy nem hivatalos vélemény szerint ők nem éppen a türelmes fajta, bár lehet, csak annyira kemények, hogy meggyűlt a bajuk a hideggel. Biztos, ami fix, Vajnai Attila leereszkedett közéjük a Bécsi kapu tetejéről, hátha lelkesítő szónoklatot tud tartani nekik - írja a Pressio.

15:17 - A Vár környékén több alkalommal is volt “találkozó” a seregtagok és az antifák között. Tyirityán Zsolt azt mondta, a hadüzenetet deklarálták, “innentől kezdve másként lesznek a dolgok”.


15:15
- Budapest senkiházi polgármestere az antifák oldalára állt

Karácsony Gergely: “nem engedhetjük át a történelmi emlékezést a neonáciknak” – persze, nem személyesen mondta a jelenlévőknek, csak a Facebook-oldalára írta ki. A főpolgármester tehát odáig már eljutott, hogy kötelességünk emlékezni 1945 februárjára, viszont azt már nem fejtette ki, hogy a kitörés túra résztvevői tulajdonképpen miért is minősülnek neonácinak.

15:10 - A Légió Hungária üzenete a magyar antifának

A külföldi barátaitok holnap hazamennek, ti viszont itt maradtok velünk összezárva. 


15:05 - A Pressio Faebook-oldal felvételeket közölt a helyszínről:


15:00 - Így hergel a szélsőbalos Mérce


14:30
– A Betyársereg két antifa-fészek ellen indított támadást, egyet a Széll Kálmán téren, egyet a Vár tövében. Az importált antifasiszták közül menekülés közben jó néhányan elestek és beütötték magukat.  Meg nem erősített információk szerint, a Gazdagréti támadás mellett, éjjel az Archívum zenekar egyik tagját is brutális támadás érte.

14:00 - Dicsőség a felszabadító vörös hadseregnek, kiabálják “magyar” antifa tüntetők a Bécsi kapu tetején. A rendőrsorfal nem engedi be a Betyársereget a Várba egyelőre, akik egészségügyi sétára indultak, hátha találkoznak felforgató antifákkal, akik bátran támadnak olyanra, aki egyedül van.

Meg nem erősített információink szerint, a Gazdagréti támadás mellett, éjjel az Archívum zenekar egyik tagját is brutális támadás érte.

13:30 - Tyirityán Zsolt üzenete:

A külföldi terrorista antifasiszta csürhét előző cikkünkben mutattuk be, képekkel és videóval.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések