A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

„A baloldal önmagával törődik, a jobboldal az országgal”


A balliberális oldal több politikusa is évértékelő beszédet tartott az elmúlt napokban, amelyeknek leghangsúlyosabb részei a saját belső konfliktusaikról vagy az aktuális pártpolitikai kérdésekről szóltak. Ezzel szemben a jobboldalon hosszútávú stratégiai tervezést láthatunk, az Európát és Magyarországot érő kihívásokra keresnek válaszokat – fogalmazott legújabb videóelemzésében Deák Dániel. 

A XXI. Század Intézet vezető elemzője a videóban kiemelte, hogy ilyen hosszútávú stratégia például az ország energiastratégiája, melynek prioritásai az atomenergia és a megújuló energiaforrások, a jelenlegi energiaválság kezelése.

A XXI. Század Intézet vezető elemzője hangsúlyozta: megújulás helyett ma csak látszattevékenységet folytatnak és hitelességi problémákkal küszködnek, nincsen releváns mondanivalójuk, az elmúlt napok évértékelő beszédeiben is a belső konfliktusaikkal foglalkoztak a balliberális politikusok. Mindezek fényében nem meglepő az elemző szerint, hogy hosszútávú, stratégiai kérdésekre nem adtak válaszokat, sőt még a problémafelvetésekig, a kihívások beazonosításáig sem jutottak el. Szerinte a külföldi finanszírozási botrány is azt mutatja, hogy a baloldal nem önmaga ura, hanem kívülről irányított, egyre látványosabban teljesítik a külföldi megrendelőik elvárásait. Mint fogalmazott: Ebből kifolyólag az ellenzéki politikusoktól nem várható, hogy a hazánkat érő kihívásokra nemzeti alapon keressenek válaszokat, az ő kommunikációjuk kimerül abban, hogy a globalista elit aktuális trendjeit próbálják lemásolni, elsajátítani, ugyanakkor egységes koncepciót, komoly intellektuális teljesítményt nem képesek felmutatni.

Az uniós csúcsról szólva az elemző elmondta: Orbán Viktor találkozása az ukrán elnökkel világosan megmutatta, hogy Magyarország nem orosz vagy ukrán párti, hanem béke és magyar párti. Szerinte ezzel a baloldaloldal régi állítása dőlt meg, ugyanis ők folyamatosan azt hangoztatták, hogy a magyar kormányfő Putyin szövetségese, ugyanakkor erről azonban nincsen szó, Magyarország ki akar maradni a háborúból, egyértelműen a békében érdekelt, emellett elutasítja a hidegháborús logikát, legalább az energetika területén mindenképpen fenn akarja tartani a pragmatikus kapcsolatokat Oroszországgal. –Emellett hazánk humanitárius és pénzügyi segítséget nyújt Ukrajnának, azonban a fegyverszállítást és azokat a katonai beavatkozásokat, amelyek belesodornák Magyarországot a háborúba, elutasítja a kormány. Ez tehát egy világos határvonal, ami nem jelent oroszpártiságot, hasonló álláspontot képvisel például a semleges Ausztria is – hangsúlyozta az elemző.

Kiemelte: jövő hétvégén tartja Orbán Viktor az évértékelő beszédét, amelyben várhatóan megerősíti Magyarország álláspontját a háború és a szankciók kapcsán, illetve részletezi a gazdasági válságra adott kormányzati válaszokat. Szintén fontos cél az uniós megállapodás, melynek keretében akár már tavasszal megérkezhetnek az első uniós források Magyarországra – zárta videóelemzését Deák Dániel.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések