A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Zelenszkij: Moszkva hazudik a tűzszünetről


Az ukrán elnök rámutatott, annak ellenére, hogy az orosz katonák számára egyoldalú tűzszünetet rendelt el Putyin az ortodox karácsony idejére, Bahmutnál ebből semmi sem valósult meg. 

A Sky News jelentése szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök szombat esti videójában megosztotta, az orosz tűzszünet olyan területeken nem lett betartva, mint például Bahmut, majd hazugsággal vádolta Moszkvát. Úgy fogalmazott:

“Ma a világ ismételten meggyőződhetett arról, hogy a Moszkvából érkező bármilyen szintű kijelentések mennyire hamisak. Mondtak valamit az állítólagos tűzszünetről. De a valóság az, hogy az orosz lövedékek ismét eltalálták Bahmutot és más ukrán városokat.”

Az ukrán elnök szombat esti videójában megismételte Kijev álláspontját, miszerint:

“Ismét bebizonyosodott: az orosz megszállók kiűzése az ukrán földről, valamint Oroszország minden lehetőségének megszüntetése arra vonatkozóan, hogy nyomást gyakoroljon Ukrajnára és egész Európára – csak így lehet helyreállítani a biztonságot és a békét.”

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések