A doktor asszisztense is kapott a pénzből. 

Befejezte a nyomozást a Hajdú-Bihar Vármegyei Rendőr-főkapitányság azzal a főorvossal és asszisztenssel szemben, akik a meglapozott gyanú szerint pénzt vettek át több betegtől is – tudatta a rendőrség szerdai közlésében.

A rendőrség gazdaságvédelmi osztálya a Nemzeti Védelmi Szolgálat Egészségügyi Szolgáltatók Védelmi Főosztályával szorosan együttműködve folytatott nyomozást vesztegetés, valamint vesztegetés elfogadása bűntett gyanúja miatt. A nyomozás adatai szerint egy debreceni kórház főorvosa 2021. október és 2022. január között négy betegtől fogadott el hálapénzt, amelyből az egyik esetben az asszisztens is kapott.

Az orvost négy rendbeli üzletszerűen elkövetett vesztegetés elfogadása bűntett, az asszisztenst pedig egy rendbeli vesztegetés elfogadása bűntett megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki gyanúsítottként. Az orvos érdemi vallomást nem tett, de az asszisztense beismerte a bűncselekmény elkövetését.  A pénzt átadó három pácienssel szemben vesztegetés vétség miatt folytatták le az eljárást.

Az egyenruhások a nyomozást elvégezték, a keletkezett iratokat vádemelési javaslattal a napokban átadták az ügyészségnek.