A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Valerij Geraszimov az ukrajnai orosz hadművelet új parancsnoka


Valerij Geraszimov vezérkari főnököt nevezték ki az orosz csapatok közös ukrajnai csoportosulásának új parancsnokává – írja a RIA Novosztyi az orosz védelmi minisztériumra hivatkozva. 

A háborút eddig irányító Szergej Szurovikint Geraszimov helyettesévé nevezték ki. Oleg Szaljukov, a szárazföldi erők főparancsnoka és Alekszej Kim, a vezérkari főnök helyettese is Geraszimov helyettese lett.

A honvédelmi minisztérium szerint a különleges hadművelet vezetési szintjének emelése a megoldandó feladatok körének bővülése, a különböző ágak és csapattípusok közötti szorosabb interakció megszervezésének, valamint a fejlesztések szükségességének köszönhető, és a célja javítani az orosz csoport ukrajnai menedzsmentjének minőségét.

Szergej Szurovikin tábornokot októberben bízták meg az invázió irányításával. Ő lett az első személy ebben a pozícióban, akit az orosz védelmi minisztérium nyilvánosan bejelentett. Őt már a nyugati lapokban is dicsérték az elmúlt hónapokban.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések