A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Vádat emeltek egy 15 éves fiú ellen, aki szexuálisan zaklatta társait két Somogy megyei gyermekotthonban


Vádat emeltek egy 15 éves fiúval szemben, aki két Somogy megyei gyermekotthonban is szexuálisan zaklatta társait – írja a Somogy Vármegyei Főügyészség közleménye. 

A serdülőkori magatartászavarban szenvedő fiatalkorú vádlott kiskora óta nevelőszülő gondozásában élt, azonban 2020-ban gyermekotthonban helyezték el, ahol a házirendet nem tartotta be, viselkedése miatt a nevelőkkel, illetve a lakótársaival is voltak konfliktusai.

A fiú 2021 decemberében a szobájába csalta ötéves nevelttársát, eltorlaszolta az ajtót, ruha nélkül a sértettre feküdt, de az egyik nevelő megzavarta, miután nem tudott benyitni a szobába az ajtóhoz tolt bútor miatt. A fiú egy másik otthonban további két gyereket zaklatott. Közülük az egyik sértettet többször bántalmazta, majd szexuális erőszakot is el akart követni ellene, de a megfélemlített gyerek kiabálni kezdett, és kimenekült a szobából. Egy 11 éves gyerek esetében a fiú véghez vitte a bűncselekményt, azonban két nevelttárs észlelte, mi történik, és értesítette a nevelőket.

A főügyészség a Kaposvári Törvényszékhez benyújtott vádiratában az eljárás alatt mindvégig letartóztatásban lévő fiatalkorú vádlottal szemben javítóintézeti nevelés alkalmazását indítványozta.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések