A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Ursula Davosban fenyegetőzik: évtizedekre letérdeltetjük Oroszországot a szankciókkal

Az Egyesült Államok és az európai országok szankciói recesszióba sodorják az orosz gazdaságot – mondta Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság vezetője egy davosi fórumon. 


Elmondása szerint a korlátozó intézkedések számos más, a kijevi rezsim támogatását célzó intézkedésben szerepelnek, a fegyverek és pénzügyi források ellátása mellett.


„A lehető legerősebb szankciókat vezettük be, amelyek több évtizedes recesszióba sodorják az orosz gazdaságot, ipara pedig minden modern és kritikus technológia nélkül marad” – mondta.



Az ukrajnai különleges hadművelet megkezdése után a Nyugat fokozta a Moszkvával szembeni szankciókat , ami a villamos energia, az üzemanyag és az élelmiszerárak növekedéséhez vezetett Európában és az Egyesült Államokban. Vlagyimir Putyin elnök azt mondta, hogy az Oroszország visszaszorításának és gyengítésének politikája hosszú távú stratégia a Nyugat számára, és a korlátozások komoly csapást mértek az egész világgazdaságra. Szerinte az Egyesült Államok és szövetségeseinek fő célja, hogy emberek millióinak életét rontsa.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések