A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Ukrán energiaügyi miniszter a mai rakétázás után: "nehéz napok várnak Ukrajnára"


Herman Galuscsenko ukrán energiaügyi miniszter szerint nehéz napok várnak Ukrajnára, miután Oroszország legutóbbi rakétatámadásai több régió kritikus infrastruktúráját is érintették. 

Öt ukrajnai régióban és a Zaporozsjei terület Kijev által ellenőrzött részén az energetikai infrastruktúrát érte csapás – közölte Herman Haluscsenko, az ország energiaügyi minisztere a közösségi médiában.

“Érkezések Harkov, Lviv/Lemberg, Ivano-Frankivszk, Zaporozsje, Vinnicja és Kijev régiókba. A legtöbb régióban a csapások miatt rendkívüli leállást rendeltek el. A következő napok nehezek lesznek” – írta.

 Szvitlana Oniscsuk, az Ivano-Frankivszki területi közigazgatás vezetője elmondta, hogy a támadás után tűz ütött ki az egyik energetikai létesítményben, de senki sem sérült meg.

Szombaton Ukrajna-szerte többször is megszólalt a légiriadó. A helyi média egy sor robbanásról számolt be Odesszában, Vinnicjában, Dnyipropetrovszkban, Harkovban, Ivano-Frankivszkban, Lvivben, Volinyban és az ország más régióiban. Kijev, a Kijevi terület, Odessza, Vinnicja és Cserkaszi terület rendkívüli áramszünetet rendelt el. Jelentették, hogy Harkov nagy részét áramtalanították, miután robbanás történt a városban.


Újabb brutális orosz rakétázás

Ukrajna-szerte megszólaltak a légvédelmi szirénák. Élő kapcsolásunkat elindítottuk, ahogy jönnek az információk, képek, videók, azonnal közvetítjük ebben a tudósításban. 16:45 - Véget ért a mai közvetítésünk Köszönjük a figyelmeteket! 16:20 - Moldova területére hullott egy rakéta a mai ukrajnai támadás során A moldovai belügyminisztérium arról számolt be, hogy az egyik rakéta törmelékei az ország területére hullottak.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések